Trebuie sa zicem doua-trei vorbe in za, ca uite cum "presedintele nostru e presedinte deja". Mai, draga!!!
Dar sa trecem la muzicile noastre.
De vreo doua-trei zile ma preocupa melodiile romanesti preluate din repertoriul international. Si asta nu ca as vrea sa-mi fac eu niscai CD-uri speciale. Aiurea!! Nici vorba.
Sigur ca la chestia asta ma folosesc si de datele din discogs si cautind pe acolo (sau pe aici) am descoperit ca nu toate informatiile de care am nevoie ies la iveala. Let´s see!
Asadar am dat un search in motorul de cautare de pe discogs si am introdus "Romania+Eruption+Ticket", ca sa aflu pe ce discuri romanesti se afla melodia One Way Ticket, sau unde e notat ceva despre ea. Rezultatul este aici: https://discogs.versitio.com/search/?q=Romania+Eruption+Ticket&type=all
De unde trag concluzia ca varianta in limba romana a piesei se afla doar pe LP-ul "Slagare, Slagare". Asta conform rezultatului cautarii. Dar eu mai stiu o varianta....si am s-o caut imediat. https://discogs.versitio.com/release/4520131-Mihaela-Runceanu-Iart%C4%83
Si aici e trecut la notes despre piesa, dar de data asta sint linkuri care te duc la artistul initial, nu este informatie tip text.
De aici trag concluzia ca motorul de cautare nu "vede" asemenea linkuri trecute la notes si deci rezultatul cautarii nu este corect.
Intrebarea mea ar fi daca trebuie (sau ar fi bine) sa modificam toate aceste linkuri din proiecte si sa le transformam in informatie scrisa. Linkurile le poti vedea doar daca deschizi proiectul si te uiti la ele, dar la o cautare "search" nu ies la iveala.
Sper ca am putut sa va explic bine ceea ce vreau sa zic.
Linkurile de la notes sint foarte frumoase la privit, dar nu sint gasite de masinile de cautare.
Ce ziceti? Modificam prin proiecte din link in text? Sau scriem linkul in paranteza?
Modificam in proiecte din linkuri in informatie tip text? Trebuie sa hotarim aici. Nu vreau sa ma apuc sa fac schimbari si sa iau suturi in partea dorsala din partea colegilor de aici. In ultimul timp m-am cam ocupat de coveruri si acele linkuri nu ma ajuta deloc. Best Regards
28 Feb. 2023
De azi (sau miine) am sa incep sa schimb linkurile de la notes in informatie tip text.
Ma tot lovesc de aceste proiecte si linkurile din ele ma frineaza in cautarile mele.